dimecres, 17 de maig del 2017

Un concert de plaça de poble amb un Mozart familiar

Programa 383

De vegades cal tornar a escoltar eixes peces mil vegades escoltades dels grans mestres. Ho fas i aleshores te n'adones del perquè s'escolten i es posen a les ràdios especialitzades -i fins i tot com a fons de pel·lícules...o anuncis.

Les dues peces d'un dels genis de la música occidental -que, com passa molt sovint, morí en la més absoluta de les misèries- que aneu a escoltar hui, crec que no cal ni presentar-les. Escolteu-les i veureu com, potser sense saber el seu títol, la música la teniu gravada en el moll dels ossos i es trobeu taral·lejant-la.

I és que els bons músics, els que anomenem genis o immortals o coses semblants, no solen ser-ho per casualitat i tres o quatre segles després la seua música sona tan fresca i amena com el primer dia.

És per això que he anomenat aquest programa "Un concert de poble", perquè als concerts de poble es solen posar peces conegudes, de forma que la gent les puga seguir mentalment. Tant se dóna que siga un pas-doble com, en aquest cas, una peça immortal.

Gaudiu-ho!