dijous, 24 de novembre del 2016

La música "diferent": Malandro Club-1

Programa 359

Quan un grup d'amics, excel·lents músics professionals i, a més, ensenyants a diversos conservatoris del seu instrument, s'avorreixen de fer el mateix tots els dies és quan ix l'autèntic JO de cadascú d'elles/ells.

Si, a més es pot tindre l'oportunitat de xerrar amb ells/es i deixar-los parlar sobre el seu treball, les seues aspiracions, revelant als no músics -com jo, pobre melòman- les interioritats de la seua feina, explicant com s'ho fan per a "parir" les seues criatures, la conversa és una eina excel·lent per a poder entrar una miqueta en el seu cap explicant-nos les interioritats del procés creatiu.

Això és el que anem a fer en aquest programa i el següent, aprofitant la possibilitat que hem tingut de mantindre una llarga conversa -que escoltareu resumida al programa, junt amb la seua música- amb dos dels músics del disc anomenat, com el grup, simplement Malandro Club.

Un dels músics ja l'heu escoltat al programa, és Gorka Hermosa, acordionista i ment inquieta, del qual podreu escoltar en anteriors programes la seua música de fa ja alguns anys. L'altre protagonista de la conversa és un amic seu, Alberto Vaquero, trompetista, company al Conservatori de Santander, que ha decidit fer el pas endavant gravant un disc d'eixos que tants ens agraden al programa: música inclassificable per a caps amb les orelles ben obertes, sense prejudicis. Ells dos i un contrabaix, el de Javier Mayor, són el nucli estable del grup que apareix a les actuacions en directe.

Al disc han tingut algunes ajudes destacables, il·lustres en algun cas, com és el de Jorge Pardo amb la seua flauta, la preciosa veu d'Alba Carmona (Ojos de Brujo,...), el bateria Borja Barrueta i el veterà pianista de jazz (i més coses...) Iñaki Salvador.

Escolteu amb atenció les paraules dels artistes que ens obrin les seues ànimes per a que vejam l'interior de la ment d'uns músics "de raça" explicant el seu procés de creació musical. Interessantíssim, no?