dijous, 28 de juliol del 2016

La reina brasilera del piano: Eliane Elias

Programa 348 (Enllaç reparat)

Dir Eliane Elias es dir el nom d'una mestra del piano. Filla d'una pianista clàssica i amb una filla cantant, forma part d'una saga de músiques -dones- que han fet d'aquest art la seua professió.

Fa pocs dies vaig tindre l'oportunitat de veure-la a l'Auditori de Torrent, formant  part dels novament "reconstruïts" Steps Ahead, amb l'incombustible Mike Mainieri al seu vibràfon i amb la figura segura, inspirada, madura en el seu art i en un excel·lent moment professional de la Eliane Elias. No debades va aconseguir l'any 2015 el Grammy al millor disc de jazz llatí. 

A l'eixida del concert vaig fer-me amb un DVD amb un concert en directe de la Eliane fet, supose -perquè al disc no hi posa res- l'estiu passat al festival AVO a Basilea. I supose que era l'estiu passat perquè el repertori és el del disc del Grammy "Made in Brazil".

Nascuda el dia de Sant Josep de l'any 1960, la seua carrera comenzà als quinze anys, incorporant-se ràpidament al grup de Mainieri i el seu característic estil de jazz-fussió amb el ritmes llatins. Allí va créixer ràpidament i prompte va formar el seu propi grup amb el trompetista Randy Brecker amb el qual va gravar un disc anomenat com la seua filla "Amanda" que va ser nominat ja per als Grammy.

Al poc de temps es divorcià del Randy i començà una molt merescuda i exitosíssima carrera professional que encara continua. I espere que per molts anys...

Si voleu veure actuacions seues, al YouTube n'hi han cabassades. Escolteu-les que no vos cansaran. Al contrari, cada cop que escolteu una voldreu escoltar-ne una altra.

Ah!, per cert, notareu algunes coses rares al programa. M'ha resultat molt complicat esborrar els aplaudiments del DVD i potser escolteu algun sorollet. Mil disculpes.

Bon estiu i fins setembre!!