dijous, 30 de juliol del 2015

Avishai Cohen: l'aventura de la música

Programa 302

No és la primera vegada que al programa gaudim de la música del músic israelià Avishai Cohen. La carrera del contrabaixista de varis primeres figures del jazz actual, com Danilo Perez o Kurt Rosenwinkel, va fer un salt definitiu el 1997 quan Chick Corea el va cridar i, després, el va apadrinar gravant els seus primers quatre discos al segell gravador del propi Corea ‘Stretch / Concord Records'.

El disc del programa de hui, "Almah" representa un pas endavant més en   la seua trajectòria de "fusió" de la música clàssica i el jazz, cada cop més escorada cap al primer camp, amb tocs de les músiques populars de la seua àrea cultural àrab-israelià i, de forma àmplia, la música d'alé "mediterrània" , però sense perdre l'altre alé, el jazzístic. De fet en discos anteriors ja havia inclòs músiques sefardites i àrabs.

El disc "Almah" exhibeix una formació atípica amb un anormal quartet de corda, amb un violí, dues violes i un violoncel, acompanyats per un oboè o un corn anglés i el seu trio habitual de piano bateria i ell mateix. Eclecticisme clarament inclinat a la sonoritat "clàssica" que va marcant, cada cop més, la seua excel·llent carrera artística.

Per gaudir d'una bona música sense complexes estilístics.